בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

איך לגדל סוקולנטים מזרעים

כשאתם חושבים על לגדל סוקולנטים, רובכם מדמיינים קניית סוקולנט שגדל בחנות. גם הגננים בדרך כלל מרבים את הסוקולנטים שלהם מייחורים, זאת דרך מהירה וקלה לקבל עוד מהצמחים העסיסיים האלה (סוקולנטים נקראים גם “עסיסיים”)..
ובכל זאת, יש כאלה שבוחרים ואוהבים את הדרך הארוכה והמסורבלת… לגדל סוקולנטים מזרעים !

זרעי סוקולנטים הם קטנטנים! אבל אם אתם מוכנים לאתגר, בהחלט אפשר לקבל המון סוקולנטים במחיר מאוד נמוך, במיוחד סוקולנטים נדירים. זו הדרך הכי זולה להשיג הרבה צמחים, למרות שזה דורש קצת סבלנות.

אמנם גידול סוקולנטים מזרעים אינו שונה באופן דרמטי מגידול צמחים אחרים מזרעים, ישנם כמה דברים שיבטיחו לכם הצלחה מסוימת. למטה תמצאו טיפים שיעזרו לכם להתחיל ברגל ימין עם הריבוי של סוקולנטים מזרעים.

קנו זרעים איכותיים

זה אמור להיות מובן מאליו, אבל קנייה של זרעים ממקור מהימן תביא להבדל עצום. המון זרעי סוקולנטים נראים כמו אבק או לכלוך כך שקל מאוד לבלבל אותם עם משהו אחר.

המקור המועדף עליי לזרעי סוקולנטים הוא חנויות ברשת. יש להם מגוון רחב של זרעים, כולל מינים נדירים יותר, ואיכות הזרעים היא מהשורה הראשונה.
מוכרים באתרים כמו Amazon ו-Etsy שמוכרים זרעים מעולים. רק תוודאו שאתם קוראים ביקורות לפני שאתם עושים קנייה.
למרות שזרעי סוקולנטים אינם יקרים במיוחד, זה ייקח קצת זמן לגלות אם הם באמת מה שהם אמורים להיות.
אז, עשו שיעורי בית וקנו ממקור איכותי!

איך לשתול זרעי סוקולנטים

מכיוון שזרעי סוקולנטים הם כל כך קטנים, וודאו שאתם זהירים מאוד, ועובדים עם ידיים נקיות ומשטח עבודה נקי לפני השתילה. תחילה מלאו את המגש או המיכל שלכם במצע שתילה.

נגבו לחלוטין את אזור השתילה ואת הידיים שלכם אחרי עבודה עם הקרקע לפני שאתם פותחים את הזרעים.

תבנית שתילה
זרעים של סוקולנטים
זרעי סוקולנטים

הסירו בזהירות עם ידיים נקיות את הזרעים מהשקית והניחו אותם על גבי האדמה. שוב, הזרעים קטנים במיוחד ולכן ייתכן שיהיה קשה לדעת היכן הזרעים הונחו על האדמה.

השקיה וטיפול בזרעי סוקולנטים

זרעי סוקולנטים זקוקים לאור טוב (אך לא לשמש ישירה) כדי לנבוט. הם גם זקוקים לגישה קבועה למים.

הדרך הטובה ביותר להשקות את הזרעים היא על ידי הצפה של המיכל מלמטה. רוב מגשי הזריעה מאפשרים זאת בקלות מכיוון שיש להם חלק חיצוני שהקפסולות עם הזרעים יושבות בתוכו.

מלאו את החלק הירוק  התחתון (בתמונה), בערך עד האמצע במים. הניחו את המגש השקוף (שמופיע בתמונה)  בתוכו. המתינו עד שהמים ייספגו לקרקע. הוסיפו מים נוספים למכל לפי הצורך.

תחתית תבנית שתילה

כיסוי מגשי ההנבטה עם המכסה שמגיע איתם יעזור להאט את האידוי, אבל בכל זאת תצטרכו למלא מחדש את המגש לעתים קרובות.
תצטרכו להוסיף מים למיכל שלכם באופן יומי כדי לוודא שהקרקע נשארת לחה.

ודאו גם שלזרעים יש גישה מרובה לאור. המקום האידיאלי לזרעים שלכם הוא ליד חלון בהיר בתוך הבית. חשוב לשמור על טמפרטורה עקבית ולא לאפשר לזרעים להתחמם מעל 27 מעלות צלזיוס או לרדת מתחת ל-15 מעלות צלזיוס בערך.

זמן נביטה

לכל סוג של זרעי סוקולנט ייקח כמות שונה של זמן לנבוט. עיינו במידע שמגיע עם הזרעים שלכם כדי לקבוע מתי אפשר לצפות לסימני צמיחה.

ברגע שאתם רואים נבטים, תרצו לוודא שיש לזרעים שלכם זרימת אוויר מרובה, אך עדיין לשמור על לחות הקרקע. אם שמתם מכסה לשמירה על הלחות של מגש הנבטה, זה הזמן שבו תצטרכו להסיר אותו.

הזרעים שמופיעים בתמונה למטה הם בני 3 שבועות.

נביטה של זרעי סוקולנטים

פטריות על הקרקע

אם אתם רואים שעובש או פטריות מתחילים לגדול על הקרקע של  הסוקולנטים שלכם בזמן גידול הזרעים, זה סימן שצריך להגביר את זרימת האוויר (הסירו את המכסה אם שמתם כזה).

כאשר מים עומדים באותו מקום זמן רב מדי, פטריות ועובש מתחילים לצמוח.

כדי לטפל בכך, פשוט רססו עם אלכוהול איזופרופיל. זה יהרוג את הפטריות אבל לא יזיק לנבטים הקטנים של הסוקולנטים.

טיפול מתמשך בזרעי הסוקולנטים

ככל שהנבטים שלכם ממשיכים לגדול, וודאו שהם מקבלים מים באופן קבוע. לאחר שלצמחים תיווצר מערכת שורשים מבוססת, תוכלו להפחית בהדרגה את תדירות ההשקיה.

עם זאת, עד שהשורשים שלהם יתבססו היטב הם יזדקקו לאספקה יציבה של מים.

אם אתם רוצים לקבל המון סוקולנטים במחיר מאוד נמוך ואתם מוכנים לחכות זמן מה, זרעי סוקולנטים הם דרך מצוינת לכך! אך זכרו כי הם דורשים טיפול ותחזוקה רבים וקבועים כמעט מידי יום.

מתי לשתול מחדש נבטי סוקולנטים ?

רוב נבטי הסוקולנטים צריכים להישאר במיכל השתילה המקורי במשך שישה חודשים עד שנה לפני ששותלים אותם בכלי משלהם…
כן, כן סגרו ת’פה – זה הזמן שלקוח… רשמתי בהתחלה שזה דורש סבלנות 😉

אם אתם משתמשים במכסה של מיכל הגידול (כחממה), מומלץ להסיר את המכסה לצמיתות אחרי החודש הראשון כדי שהנבטים יקבלו זרימת אוויר הולמת. לפני כן, טוב להרים את המכסה כל כמה ימים לרגע כדי לאפשר כניסת אוויר חדש, אבל אל תשאירו אותו פתוח זמן רב מדי.

בהתאם למין הסוקולנט, ולאחר שגדל לגובה של כ-5 ס”מ ויש לו מערכת שורשים מפותחת, בדרך כלל אפשר יהיה כבר להעביר אותו לעציץ אחר ולשתול מחדש.

אחרי השתילה מחדש, הפחיתו בהדרגה את תדירות ההשקיה של הנבטים שלכם כדי לעזור להם להסתגל לשיטת “הרטב וייבש” ולפתח שורשים חזקים.

הם ישגשגו במיטבם אם תוכלו להשאיר אותם במיכל המקורי עד הגעה לגודל בוגר. שתילה מחדש של סוקולנטים אמנם גורמת להם קצת לחץ, אבל הם יתאוששו במהירות.

גידול סוקולנטים מזרעים אינו השיטה המהירה ביותר להרבות סוקולנטים, אבל היא יכולה להיות מאוד מספקת. תזדקקו להמון סבלנות, נחישות ועקביות, אך בעיקר להרבה אהבה כדי ללוות את הצמחים הצעירים האלה עד בגרות.

שתפו את אהבתכם - היו חברים ושתפו חברים:

מוזמנים לכתוב תגובה

חמשת השלבים להצלחה 👋

5 צעדים פשוטים לסוקולנטים משגשגים !
בסדרת האימיילים החינמית הזו תלמדו את 5 הצעדים החיוניים בטיפול בסוקולנטים.
לאן לשלוח לך את הטיפים ?