בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

האם סוקולנטים עמידים לחום וכיצד להגן עליהם מכוויות שמש ?

סוקולנטים ידועים כצמחים שדיי עמידים ליובש וחום, אך לא בהכרח אומר שהם אוהבים את החום. גלו כמה חום סוקולנטים יכולים לסבול וכיצד להגן עליהם מפני ניזקי חום וכוויות שמש.

בתחילת דרכי היה לי ניסיון רב (וגם מר)בכל מה שהיה קשור לסוקולנטים, חום וכוויות שמש.
האמינו לי שעשיתי את כל הטעויות האפשריות כמו להתחיל עם מספר גדול של סוקולנטים בבת אחת, הסוקולנטים שלי היו בחוץ בקיץ שבו היו לנו ימים רצופים של טמפרטורות מעל 35 מעלות. זה בהחלט גרם לנזק רציני עבור רוב הסוקולנטים שלי.

 

אז למדו מהטעויות שלי (וההצלחות), ותוודאו שאתם שומרים על הסוקולנטים שלכם קרירים מספיק לאורך השבועות הכי חמים של הקיץ.

כשרוב האנשים חושבים על סוקולנטים הם חושבים על צמחי מדבר. אמנם זה נכון שקקטוסים (שדרך אגב הם סוקולנטים) משגשגים במדבר, אבל זה לא תמיד המקרה של כל הסוקולנטים.

רוב הסוקולנטים מעדיפים שהטמפרטורה תישאר בין 20-25 מעלות צלזיוס. יש כמה דברים שבאים לידי ביטוי בסוגים שונים של סוקולנטים ובכמות החום שהם יכולים לסבול.

שתילה בעציץ או אדנית למול שתיל באדמה

כל הסוקולנטים שלי נמצאים בעציצים. רובם בעציצי חרס קטנים שנקראים “עציצי טרקוטה”. רוב הימים המים בעציצים מתייבשים מהר, לפעמים תוך יום-יומיים, והסוקולנטים שלי נשארים יבשים מעצם.

כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם, כשמגיע מזג ​​אוויר של 35 מעלות צלזיוס, לא לוקח הרבה זמן עד שהעלים מתחממים ומתייבשים או נשרפים, במיוחד אם הם נמצאים באור שמש ישיר.

סוקולנטים שנמצאים באדמה נשארים קרירים יותר, כי האדמה לא מתחממת מהר כמו חרס. בגלל זה, הם יכולים בדרך כלל להתמודד עם טמפרטורות גבוהות יותר.

סוקולנטים שנשתלו זה עתה עדיין יצטרכו קצת צל או הגנה כדי לשמור עליהם קרירים כשהם מתחילים להשתרש באדמה. עם זאת, ברגע שהשורשים שלהם התבססו והתחזקו יותר, יש סיכוי גבוה יותר שהם ישרדו טמפרטורות גבוהות.

שמש ישירה מול צל בהיר

אוסף הסוקולנטים שלי נמצא בצד המזרחי של הבית שלי, כך שהוא מקבל אור שמש ישיר מהזריחה ועד בערך 13:00 בצהריים. זה הרבה אור שמש ישיר!

כשהטמפרטורות עולות מעל 30 מעלות צלזיוס, גיליתי שאני צריך להשקות את הסוקולנטים שלי כל יומיים כדי לשמור על השורשים קרירים ומראה עלים שמנמנים ולא מצומקים.

למרות ההשקיה התכופה הזו, העלים של הסוקולנטים עדיין מתחממים והיו לי כמה מראות לא נעימים של כויות שמש על הצמחים שלי. האור העז בשילוב עם טמפרטורות גבוהות יכול להיות אכזרי ומי כמו יודעים איזו שמש יש לנו בארץ.

אם תבצעו חשיפה הדרגתית של הסוקולנטים שלכם לאור השמש הישיר (הגדלה של שעה בערך כל יומיים), רוב הסוקולנטים יוכלו בסופו של דבר לסבול שמש מלאה רוב היום.

כוויות שמש בסוקולנטים 1
כוויות שמש - פגיעות סוקולנטים משילוב של חום ושמש ישירה

לאחר שהתחלתי להבין שהחמודים שלי נשרפים לי, הוספתי רשת צל עדינה מאוד רק כדי להגן עליהם מאור השמש הישיר. בעוד שהטמפרטורה בחוץ עדיין מעל 35 מעלות צלזיוס, האזור שמסביב לסוקולנטים קריר הרבה יותר בזכות הרשת שבולמת את האור הישיר שזורח על הצמחים.
העלים לא מתחממים ולא סביר שיישרפו מהשמש או יראו סימני חום רב מדי.

חלק מהסוקולנטים, כמו “הוורטיה”, מעדיפים אור שמש עקיף ובהיר כל היום. מצד שני רוב הקקטוסים יכולים להתמודד עם אור שמש ישיר ללא צל במהלך היום. זו הסיבה שחשוב לדעת אילו סוגי סוקולנטים יש בבעלותכם.

זווית מעניינת נוספת הוא האפקט של ה”הסמקה”.
זהו אפקט של אור שמש ישיר על חלק ספציפי של הסוקולנטים, במקרה כזה העלים ישנו את צבעם , לפעמים לאדום עמוק או סגול.

אפשרות מצוינת נוספת היא פשוט למקם את הסוקולנטים שלכם באזור שמקבל גוון בהיר במשך רוב היום. באופן אידיאלי, הם יהיו באזור עם שעה או שעתיים של שמש בבוקר, אבל אז מוצלים בשאר היום.

מכיוון שהטמפרטורות בדרך כלל גבוהות יותר בשעות אחר הצהריים, אור שמש ישיר בזמן זה יכול להיות בעייתי. שמש הבוקר, לעומת זאת, קרירה יותר ובעלת סיכוי נמוך יותר לגרום לכוויות שמש.

חום קיצוני יכול להיות מאוד בעייתי עבור הרבה סוקולנטים. בעוד שאנשים חושבים על סוקולנטים כעל צמחי מדבר, לא כולם גדלים היטב באקלים מדברי חם במיוחד.

שמרו על האדמה מעט רטובה

בעוד שסוקולנטים לא אוהבים לשבת באדמה רטובה מאוד, הם נוטים הרבה פחות לסבול מחום עז אם האדמה רטובה מעט או מושקה. זה עוזר לשמור על השורשים ולכן שאר הצמח קריר יותר, אך אתם עדיין לא רוצים להחזיק את הסוקולנטים שלכם באדמה רטובה כל הזמן.

אם הסוקולנטים שלכם שתולים באדמה בגינה בחוץ, אני ממליץ להשקות בתחילת היום (מוקדם בבוקר) כדי שהאדמה תהיה רטובה בחלקים החמים ביותר של היום.
שימו לב למשהו חשוב מאוד בהשקיית בוקר: לא להרטיב את העלים אחרת זה יגביר את התמקדות השמש עליהם !

הבדלים בין סוגי סוקולנטים שונים

בדיוק כפי שיש שוני בצריכת המים בין סוקולנטים שונים, הם גם משתנים בכמה חום כל אחד מהסוגים יכול לסבול. לדוגמה, רוב הסוקולנטים ממשפחת ה”נצחה” מעדיפים טמפרטורות קרירות יותר.

טיפ לגבי צמח ה"נצחה"
הנצחה היא סוג צמח אשר גדל ומתפתח דווקא בחורף, לכן הטמפרטורות בקיץ עלולות לגרום להם לבעיות בתקופת הרדומה שלהם בקיץ.

קקטוסים רבים נוטים להעדיף טמפרטורות חמות יותר ומסתדרים היטב בחום קיצוני. “אלוורה” ו “אגבות” גם נוטות לסבול חום די טוב.

הדרך הטובה ביותר לקבוע כמה שמש וחום הסוקולנטים שלכם יכולים לסבול היא לעשות קצת מחקר. התחילו בזיהוי הסוקולנטים שלכם (זנים ומינים) ולאחר מכן בצעו חיפוש באינטרנט כדי לראות מה אומרים עליו מאגרי מידע שונים של צמחים.

אם אנשים אחרים באזור שלכם מגדלים את אותו הצמח זה בדרך כלל סימן שהוא יכול להתמודד עם הטמפרטורות של האזור.

גיל וגודל הסוקולנט

ככל שסוקולנט גדול יותר, כך קטן הסיכוי שהוא יושפע מטמפרטורות חמות.

סוקולנט גדול הוא בדרך כלל הרבה יותר חזק, יש לו מערכת שורשים עמוקה יותר, וסביר להניח שהיה לו זמן להסתגל לטמפרטורות החמות יותר. למרות שזה עדיין אפשרי שהם יקבלו כוויות שמש (במיוחד אם הם עוברים מצל לשמש).

סוקולנטים שנשתלו זה עתה ויחורים טריים יזדקקו לתשומת לב רבה נוספת אם ישתלו בחוץ. יהיה צורך לחשוף אותם לחום בצורה הדרגתית. אם תשאירו אותם במזג אוויר של 30 מעלות צלזיוס או חם יותר זמן רב מדי, סביר להניח שהם ישרפו במהירות או יתייבשו וימותו.

סימנים של יותר מדי חום ושמש

לא עובר זמן רב עד שהסוקולנטים מתחילים לאותת לכם אם הם לחוצים מחום רב מדי או מאור שמש ישיר.

 

כאשר הסוקולנטים מקבלים את הכמות הנכונה של שמש הם לעתים קרובות “מסמיקים” או משנים צבעים. זה מהפך כל כך יפה שפשוט קסום לעקוב אחריו.

אם המצב חמור יותר והם חשופים לחום רב ו/או שמש יתר על המידה, העלים שלהם ממש יישרפו. ייתכן שתתחיל להבחין בכתמים לבנים או חיוורים על העלים העסיסיים שלהם.
לא ניתן להחזיר אחורה את הנזק הזה.

במקום זאת, נסו להעביר את הסוקולנט שלכם לאזור עם פחות אור שמש ישיר וחם והמתינו לעלים חדשים שיצמחו. אם רק עלה אחד או שניים פגומים אתם יכול להסיר אותם, אבל זה לא הכרחי.

במקרים מסוימים העלים למעשה יהפכו יבשים ושחורים. השחור יתחיל בקצוות החיצוניים של העלים ויהיה יבש ופריך (בניגוד להשחרה שנוצרת מריקבון שמתחילה באמצע העלה שנראה רטוב ועיסתי).

שוב, נזק זה לא יחלים אלא יישאר עד שהעלה ימות לחלוטין וייווצרו עלים חדשים.

אם סוקולנט נמצא יחסית בצל אך עדיין חווה טמפרטורות גבוהות, ייתכן שתבחינו שצבע זהוב/צהוב מתחיל להופיע על העלים שלו. הסוקולנט לא הופך ללבן לגמרי כמו עם כוויות שמש, במקום זאת הצבעים נוטים להיראות חמים יותר או צהובים יותר מהרגיל.

זה בדרך כלל נעלם, או שהסוקולנט יחזור לצבעו המקורי, במידה ותעבירו אותו לסביבה קרירה יותר.

שתפו את אהבתכם - היו חברים ושתפו חברים:

מוזמנים לכתוב תגובה

חמשת השלבים להצלחה 👋

5 צעדים פשוטים לסוקולנטים משגשגים !
בסדרת האימיילים החינמית הזו תלמדו את 5 הצעדים החיוניים בטיפול בסוקולנטים.
לאן לשלוח לך את הטיפים ?