בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

טיפים חשובים בנושא השקיית של סוקולנטים

הסוקולנטים הם צמחים מרהיבים ומרשימים שנהפכים לפופולריים ביותר בימינו. עם יכולתם לשרוד בתנאים קשים ולהתפתח בלי הרבה דאגה ותחזוקה.
אחד המפתחות לגידול סוקולנטים בריאים היא השקייה נכונה. במאמר הזה אתרכז באופן ההשקייה המתאים לסוקולנטים ואתן לכם עצות והנחיות שימושיות לטיפוח הסוקולנטים שלכם.

מבוא:

הסוקולנטים הם צמחים שמאוד נחשבים ומוכרים בעיקר בזכות יכולתם המדהימה לאחסן מים בעלים שלהם. אך למרות שהם יכולים לשרוד ללא הרבה דאגה ותחזוקה, השקיה נכונה היא גורם מכריע לגידולם הבריא והמוצלח לאורך זמן.

לפני שמתחילים לדבר על השקיה נכונה של סוקולנטים, חשוב להבין את צרכי המים שלהם. סוקולנטים מצוינים באיחסון מים, ולכן הם יכולים לשרוד בתנאים יבשים יותר מרוב הצמחים האחרים. אך גם לסוקולנטים יש צורך במים כדי לחיות ולצמוח. בכדי להבין מתי וכמה להשקות את הסוקולנטים שלכם, יש להתבונן במצבם ולקחת בחשבון גורמים כמו טמפרטורה, גודלם, סוגם והאיזור בו הם גדלים.

עקרונות השקייה הנכונה:

להשקיית סוקולנטים בצורה יעילה ונכונה, יש כמה עקרונות שכדאי להתמקד בהם:

    • השקיה מחושבת:
      במקום להשקות את הסוקולנטים בצורה מתמשכת, כדאי להשקות אותם בצורה מחושבת. זאת אומרת שיש לתת למי ההשקיה להתייבש בין השקיה להשקיה.
      רק כאשר האדמה יבשה לחלוטין, ניתן להשקות שוב.

    • מתי להשקות:
      התכיפות של ההשקיות תלוי במצב הגורם של הסוקולנטים ובתנאים הסביבתיים שבהם הם צומחים. באופן כללי, סוקולנטים דורשים השקיות פחות תדירות מצמחים אחרים. אחת הדרכים הטובות לקבוע מתי להשקות היא לבדוק את האדמה – אם היא יבשה לחלוטין, אז הסוקולנטים צריכים לקבל השקיה נוספת.

הנה כמה טיפים נוספים
לשמירה על השקיה נכונה של סוקולנטים

  1. בחר במיקום יבש ומואר: סוקולנטים אוהבים תנאים יבשים וחמים. כאשר אתם ממקמים אותם, ודאו שהם מקבלים מספיק אור שמש והימנעו מהצבתם במקומות רטובים או חשופים להרבה לחות, לדוגמא, סוקולנטים יכולים לתת הרבה יופי לחדרי מקלחות אך סביר מאוד להניח שרובם לא ישרדו שם.

  2. בחרו במצע שתילה נכון: סוקולנטים צומחים הכי טוב במצע שתילה שמאפשר נידוף מים מהיר. בחרו בתערובת שמאפשרת למים נידוף מהיר דרך חור העציץ. ניתן לרכוש תערובת שתילה מוכנות או להכין בעצמכם.

  3. למדו והתייעלו בכל הקשור להשקיה: סוקולנטים אוהבים לקבל מים, אבל רק במידה מועטה. חשוב לא להשקות אותם יתר על המידה מאחר וזה עלול לגרום לשחיקת שורשי הצמח ורכבון שלהם, דבר אשר יוביל די מהר למותו של הסוקולנט.

  4. תנודות השקיה: בעונות החמות ובייחוד בקיץ הישראלי, סוקולנטים צומחים מהר יותר ויכולים לצמוח במהירות. בעוד בעונות החורף, הם יכולים להיכנס למצב שינה ולגדול בקצב איטי יותר ואפילו לא לגדול בכלל.

  5. הימנע מהשקיה מלמעלה: מים על העלים יכולים לגרום לסימני לכה ונזקים קוסמטיים. מומלץ להשקות את הסוקולנטים ישירות לקרקע, ולא על הצמח עצמו.

השקיית סוקולנטים נכונה

עשה ואל תעשה בכל הקשור להשקיית סוקולנטים

עשה:

  1. ביצוע בדיקה לפני השקיה: תמיד בדקו את האדמה והרגישו את רמת היבשות שלה לפני שתשקו את הסוקולנטים. אם האדמה יבשה לחלוטין, זה הזמן להשקיה.

  2. השקה רק את האדמה: כפי שציינתי קודם, מתן מים ישירות על הצמח עשוי לגרום לנזקים ופגיעה בעלים. כשאתם משקים, וודאו שהמים נוגעים באדמה ולא בעלים.
    (זה טיפ מומלץ אך גם אם תרטיבו מעט את העלים סביר להניח שלא יקרה כלום).

  3. למדו על סוג הסוקולנט לפני ההשקיה: כל הסוקולנטים זקוקים למים, אך לא כל הסוקולנטים דורשים את אותה כמות ! יש כאלה שאוהבים הרבה מים ויש כאלה שפחות (רובם).

  4. התאם את ההשקייה לעונה: חשוב להתאים את ההשקיה לתנאים הסביבתיים ולעונה בה הם גדלים.

  5. השקה בשעות הקרות יותר: מומלץ להשקות את הסוקולנטים בשעות הבוקר המוקדמות או הערב, כשהטמפרטורה יורדת וקרה יותר. זה עוזר למנוע אידוי ויכול להוריד את סיכון הגידול של פטריות וחיידקים על הצמח.

  6. הקפיד על ניקוז מלא לאחר ההשקייה: אחרי השקיית הסוקולנטים, וודאו שלא נשארים מים בצלחת העציץ.
    עציץ אשר נשאר טבול במים עודפים לא יאפשר לאדמה להתייבש (היא תינק כל הזמן מים מהתחתית) דבר שעשוי לגרום לרכבון ושחיקת השורשים ולבסוף למוות הסוקולנט.

  7.  

אל תעשה:

  1. אל תגיע למצב של השקיית יתר: סוקולנטים אוהבים תנאים יבשים ואינם צורכים הרבה מים. אין צורך לשקותם יתר על המידה, מכיוון שזה עשוי לגרום לשחיקת ורקבון  השורשים, משיכת מזיקים ועוד.

  2. אל תשקה במים קרים: סוקולנטים מצוינים בתנאים יבשים וחמים, ואין להם הכרח לקבל מים קרים. יש להשקותם במים בטמפרטורה החדר.

  3. אל תשקה בעונות החורף: בעונות החורף, סוקולנטים נכנסים לסוג של תרדמת וצומחים בקצב איטי יותר. אין צורך בהשקייה תדירה.
    זכרו שיש לחות רבה בעונת החורף מה שגורם לאדמה להישאר רטובה ולחה לאורך זמן.
    בעונת החורף סוקולנטים יכולים לחיות מעולה עם השקיה של פעם או פעמיים למשך כל העונה !

לסיכום:

כל סוקולנט יכול להתנהל מעט אחרת, חשוב להיות בתשומת לב  לסימנים שהם נותנים לכם. אם הם מראים סימנים של חוסר מים (לדוגמה, עלים מתכווצים או מתפשטים), ייתכן שיש צורך בהשקייה נוספת. מצד שני אם העלים נהיים רכובים וספוגיים (כמו ג’לי) ייתכן שיהיה עליכם לעצור את ההשקיה ואפילו לדלג על מחזור או שתיים.
עם הזמן אתם תמצאו את הגישה המתאימה עבור הסוקולנטים שלכם.

כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר בגידול סוקולנטים, חשוב להבין את הצרכים המיוחדים שלהם ולשמור על השקיה נכונה. כל סוקולנט יכול להיות קצת שונה, אז כדאי להתייעץ וללמוד על סוגי הסוקולנטים שברשותכם ולהקשיב לצרכיהם המיוחדים. אני מקווה שבעזרת הטיפים הללו, תוכלו ליהנות מסוקולנטים בריאים ומדהימים שיחמיאו לסביבה הביתית שלכם 🙂

שתפו את אהבתכם - היו חברים ושתפו חברים:

מוזמנים לכתוב תגובה

חמשת השלבים להצלחה 👋

5 צעדים פשוטים לסוקולנטים משגשגים !
בסדרת האימיילים החינמית הזו תלמדו את 5 הצעדים החיוניים בטיפול בסוקולנטים.
לאן לשלוח לך את הטיפים ?