בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

הטעויות הגרועות ביותר שמתחילים עושים בגידול סוקולנטים

סוקולנטים נתפסים לעתים קרובות כצמחים “קלים לגידול” או כאלה “שקשה מאוד להרוג”. ברוב המקרים זה מוביל מגדלים מתחילים (חדשים) לחשוב שהם לא צריכים להתאמץ כדי לשמור על הסוקולנטים שלהם בחיים. בעוד שסוקולנטים יכולים להיות בעלי תחזוקה נמוכה, יש כמה טעויות שרוב האנשים עושים כשהם מתחילים לגדול שבסופו של דבר גורמות לאכזבה ותסכול.

מטפלים בהם כמו צמחי בית אחרים

טיפול לא נכון בסוקולנטים

אנשים רבים מניחים שהם יכולים לטפל בסוקולנטים איך שהם רוצים ופשוט מתייחסים אליהם כמו לצמחי בית רגילים. הבעיה היא שסוקולנטים הם שונים מאוד ואינם כמו רוב צמחי הבית האחרים. יש להם צרכי השקיה שונים לחלוטין ולעתים קרובות הם זקוקים ליותר אור שמש וזרימת אוויר מאשר צמחים אחרים. זה נפוץ שאוהבי צמחי בית מתישהו מנסים להכניס כמה  סוקולנטים לבית רק כדי לגלות שהם מתים אחרי כמה שבועות כי הם טיפלו בהם באותו אופן שהם מטפלים בצמחי הבית הרגילים.

בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

לא כל הסוקולנטים מתאימים לגידול בתוך בתים, גם אם יש לך אורות גידול. רוב הסוקולנטים אוהבים להיות באור שמש בהיר במשך 6-8 שעות ביום. חלקם גם אוהבים יותר מים מאחרים. להתחיל עם סוקולנט צבעוניים בפנים הבית ולהשקות אותם כל יום היא הדרך המהירה ביותר להרוג את הסוקולנטים שלך.

שימוש באדמה הלא נכונה

שימוש באדמה הלא נכונה לסוקולנטים

הסוקולנטים שנמכרים ברוב המשתלות, נמכרים באדמה דחוסה ואורגנית מדי עבור צמיחה והצלחה ארוכת טווח. עדיף לשתול מחדש ובצורה נכונה את הסוקולנטים החדשים שלכם.
את השתילה המחודשת עושים על ידי מצע שתילה מיוחד שנועד לסוקולנטים (כתבתי רבות על מצעי שתילה).
הסוג המיוחד של מצע השתילה לסוקולנטים (כפי שניתן לראות בתמונה) מאפשר זרימת אוויר רבה מסביב לשורשים ומסייע במניעת ריקבון השורשים.

שימוש באדנית או עציץ לא מנוקזים

שימוש באדנית או עציץ לא מנוקזים

רובם הגדול של הסוקולנטים צריכים שהאדמה שלהם תתייבש לחלוטין לפני שמשקים אותה שוב. שימוש באדנית או עציץ ללא חור ניקוז הוא מתכון מהיר להרג הסוקולנטים שלכם במיוחד אם הם גם עמוקים מאוד (מה שמאריך את זמן יבוש האדמה).

לא נותנים להם מספיק אור

חשיבות התאורה לסוקולנטים

רוב הסוקולנטים נחשבים לצמחים הזקוקים ל”שמש מלאה”, כלומר הם צריכים לפחות 6-8 שעות של אור שמש בהיר במהלך היום. אפילו אם תניחו אותם על אדן חלון שטוף שמש, זה לא יספק להם את האור הנדרש והם יתחילו להימתח או להישען (כמו בתמונה). עם הזמן סוקולנט שלא מקבל מספיק אור ייחלש מה שיוביל לבעיות אחרות.

מתעלמים מהם לחלוטין

מתעלמים מהם לחלוטין טיפול לא נכון בסוקולנט

אמנם זה נכון שסוקולנטים בדרך כלל עמידים ליובש אבל זה לא אומר שאף פעם לא צריך להשקות אותם. שימוש בטכניקת השקיה נכונה יעזור להבטיח שהסוקולנטים שלכם יוכלו לעבור פרקי זמן ארוכים ללא מים, אך אל תתעלמו מהם לחלוטין אחרת הם יתייבשו וימותו.

מתחילים עם יותר מדי סוגים בבת אחת

סוגי סוקולנטים

ככל שתהיה התחזוקה נמוכה בסוקולנטים, להתחיל בבת אחת עם יותר מדי סוגים זה מהלוך לא חכם במיוחד, זה פשוט יקשה עליכם לתת לכל סוקולנט וסוקולנט את תשומת הלב הראויה לו. מגדלים חדשים רבים קונים בבת אחת אוסף של זנים שונים ומגלים שחלקם זקוקים ליותר עבודה מאחרים ובסופו של דבר הורגים צמחים עקב הזנחה או טיפול לא נכון. התחלה איטית עם כמה צמחים בודדים תעזור להבטיח הצלחה לטווח ארוך.

איזה סוקולנט הכי מתאים לך בתחילת הדרך ?

איזה סוקולנט הכי מתאים לך בתחילת הדרך

ישנם אלפי זנים של סוקולנטים ולא כולם יגדלו היטב באקלים שלנו באץ או שהם יהיו עשויים לדרוש יותר (או פחות) עבודה משתירצו להשקיע.
כאשר אתם מחליטים להתחיל לגדל, חשוב שתבחנו את איזור הגידול שלכם (בית או גינה) כמה מקום יש לכם, כמה אור, באיזו עוצמה ולכמה זמן…
המידע הזה יעזור לכם מאוד בקבלת ההחלטה לגבי בחירת הסוקולנט המתאים ביותר עבורכם.

ודאו שאתם משקים כמו שצריך

השקיית סוקולנטים נכונה

בפסקה הקודמת הבנו כי חלק גדול בשמירה על בריאות הסוקולנטים היא היכולת לספק להם את הסביבה הנכונה. כדאי לשים לב לאדמה שבה הם נמצאים, לכמה אור השמש הם מקבלים, והכי חשוב, באיזו תדירות אתם משקים אותם. השיטה והתדירות של השקיית סוקולנטים הם קריטיים למניעת ריקבון תוך עידוד צמיחה חדשה.

לסיכום כמה טיפים חשובים ומועילים לתחילת הדרך עם סוקולנטים

להלן 10 טיפים מעולים לשמירה לאורך זמן על חיי הסוקולנטים כולל שיטות טיפול נכונות:

  1. בחרו את הזן הנכון:
    ישנם סוגים רבים ושונים של סוקולנטים, כל אחד עם דרישות גידול שונות. לפני שאתם רוכשים סוקולנט, הקפידו לעשות מחקר ולבחור את הזן שמתאים לתנאי הגידול שלכם.
  2. תנו להם מספיק אור:
    סוקולנטים צריכים לקבל שמש ישירה במשך 6-8 שעות ביום. אם הם לא מקבלים מספיק שמש, הם יאריכו את הגבעולים שלהם ויהפכו לחיוורים.
  3. השקו אותם כראוי:
    סוקולנטים הם עמידים ליובש, אז הם לא צריכים השקיה מידי יום. השקו אותם רק כאשר האדמה יבשה לגמרי. השקיה מרובה יכולה לגרום לריקבון השורשים ולמוות של הצמח.
  4. שתלו אותם בסוג מצע השתילה (האדמה) הנכון:
    סוקולנטים זקוקים לאדמה מיוחדת שתעזור להם לשמור על הלחות. אדמה רגילה תהיה רטובה מדי, מה שעלול לגרום לריקבון של השורשים. השתמשו בתערובת אדמה מיוחדת לסוקולנטים או הוסיפו חול או פרלייט לאדמה הרגילה.
  5. דשנו אותם באופן קבוע:
    סוקולנטים לא דורשים דישון יותר מידי. דשנו אותם רק פעם בשנה עם דשן דליל שמיועד לסוקולנטים או קקטוסים בלבד. דישון מוגזם יכול לגרום לשריפת העלים והשורשים שלהם.
  6. שמור אותם חמים מספיק:
    סוקולנטים יכולים לשרוד בטמפרטורות נמוכות, אך הם גדלים בצורה הטובה ביותר בטמפרטורות של 20-25 מעלות צלזיוס. אם אתם גרים באזור עם חורפים קרים (כמו רמת הגולן למשל), הכניסו את הסוקולנטים לבית !
  7. הגנו עליהם מפני מזיקים ומחלות:
    סוקולנטים יכולים להיפגע ממזיקים כמו כנימות, טרמיטים ועשבים. בדקו את הסוקולנטים באופן קבוע ובמידת הצורך, השתמשו בחומרי הדברה ידידותיים לסביבה (רצוי אורגניים).
  8. הסירו עלים מתים או חולים:
    אם אתם רואים עלים מתים או חולים על הסוקולנט, הסירו אותם מיד. זה יעזור למנוע מחלות עתידיות ואם כבר קיימת אחת זה יעזור לעצור את ההתפשטות לשאר הצמח.
  9. שתלו מחדש את הסוקולנטים לפי הצורך:
    סוקולנטים צריכים להיות שתולים מחדש רק כאשר הם גדלים מעבר לאדנית או העציץ שלהם.
    כשהם גדלים, שתלו אותם בכלי קיבול גדול יותר עם תערובת אדמה חדשה.
  10. הקפידו על מניעת נזקים מכניים:
    סוקולנטים הם צמחים עדינים, ולכן חשוב להקפיד על מניעת נזקים מכניים. אל תזיזו או תהפכו את העציץ בעודף כוח, ואל תשתמשו בכלים חדים לטיפול בצמח.

סוקולנטים הם צמחים נהדרים לגידול, הם עמידים, קלים לתחזוקה ויכולים להוסיף צבע וקסם לכל חלל.
מגדלי סוקולנטים מתחילים יכולים לעשות טעויות רבות בתחילת הדרך אך אם תדאגו לטפל בסוקולנטים שלכם לפי הטיפים לעיל, הם יוכלו לגדול ולשגשג לאורך שנים רבות.

שתפו את אהבתכם - היו חברים ושתפו חברים:

מוזמנים לכתוב תגובה

חמשת השלבים להצלחה 👋

5 צעדים פשוטים לסוקולנטים משגשגים !
בסדרת האימיילים החינמית הזו תלמדו את 5 הצעדים החיוניים בטיפול בסוקולנטים.
לאן לשלוח לך את הטיפים ?