בחירה בסוגים לא נכונים של סוקולנטים

טיפים להשקיה שחייבים להכיר כשמשתמשים בעציץ ללא חור ניקוז !

חובבי ומגדלי סוקולנטים ידועים ככאלה  שאוהבים לשתול את הבשרניים שלהם (סוקולנטים) בכל מקום אפשרי שנראה כמו עציץ או לפחות אחד כזה שיכול להכיל אדמה.
הכול טוב ויפה עד הרגע שבעצם מבינים ששותלים את הסוקולנט במקום שאין בו חור לניקוז המים.

יש כמה עציצים ואגרטלים מדהימים לסוקולנטים שאין להם חורי ניקוז. גלו איך להשקות כראוי את הסוקולנטים שלכם כשהם שתולים בכאלה.
להבין מתי וכמה להשקות את הסוקולנטים שלכם כשהם שתולים בכל מיני מקומות יכול להיות מסובך. אבל, זה בדרך כלל עוד יותר קשה כשהם שתולים בעציצים בלי חור ניקוז !

סוקולנטים צריכים שהשורשים שלהם יתייבשו במהירות.
הם לא אוהבים לשבת במים יותר מכמה ימים, אחרת הם מתחילים להירקב אם הם נשארים רטובים, זו הסיבה שאני ממליץ בחום להשתמש בעציצים עם חור ניקוז כאשר אתם רק מתחילים או מגדלים מתחילים עם סוקולנטים.

עם זאת, אם אתם מגדלים סוקולנטים בתוך הבית, סביר להניח שאתם רוצים עציץ בלי חור ניקוז כדי שתוכלו להחזיק את הסוקולנטים על הדלפק ולא לדאוג למים שיוצאים מהתחתית של העציץ.
תנו לי לספר לכם כמה דרכים פשוטות להקל על השקיית סוקולנטים בעציצים ללא חור ניקוז.

אבני פומיס לסוקולנטים

קרקע עם ניקוז טוב

שימוש במצע שתילה / קרקע לסוקולנטים עם ניקוז טוב הוא קריטי ביותר עבור עציצים ללא ניקוז כי זה מאפשר זרימת אוויר טובה יותר.
גם אם למים עדיין אין לאן לזרום החוצה, קל יותר למים להתאדות אם לקרקע יש חלקיקים אבנים גדולות (6 מ"מ הוא אידיאלי).
בדרך כלל אני משתמש בתערובת גרגרית שאני מכין בעצמי, עם זאת, אני גם משתמש לעיתים קרובות ב-אבני פומיס במיכלי זכוכית. אבני הפומיס נוטים להיראות קצת יותר נקי בזכוכית.

הוספת אבנים גדולות יותר לתחתית לא מומלצת.
פגשתי הרבה אנשים שמשתמשים בהוספת אבנים כמו חצץ או אבנים רגילות לעיתים קרובות כדי “להוסיף ניקוז” לעציץ.
למעשה פעולה זאת גורמת בעיות לסוקולנטים כי זה גורם למים להצטבר בתחתית העציץ.
מה שקורה במקרה כזה הוא שתחתית העציץ משתמשת כסוג של “מאגר מים” ואז הקרקע בחלק העליון של העציץ “יונקת” את המים והופכת את תהליך האידוי/ייבוש לארוך וקשה יותר.

שימוש בגודל חלקיקים עקבי של בערך 6 מ”מ בכל העציץ הוא הדרך הטובה ביותר לאפשר למים להתאדות במהירות.

עציצים ללא חורי ניקוז

מדדו את זה

אחת הבעיות הגדולות ביותר עם עציץ ללא ניקוז היא לדעת כמה מים שפכתם פנימה. כשמדובר במיכלי זכוכית זקופים זה יותר קל כי אתם יכולים לראות את מפלס המים בזמן שמשקים את הסוקולנט.

עם זאת, זה לא המצב עם הרבה עציצים אחרים שללא ניקוז.
אני ממליץ למדוד את כמות המים שאתם שופכים על הצמחים.

אפשר לעשות זאת בדרכים שונות. הפשוטה ביותר היא להשתמש בכוס מדידה, שסביר מאוד להניח שיש לכם בבית.

אופציה מצוינת נוספת היא בקבוק סחיטה שעוזר מאוד בהשקיה. לבקבוק המועדף עלי יש סימוני מדידה על הצד כך שאתם יכולים לראות כמה מים יש בבקבוק.

אתם יכולים גם להשתמש בכל סוג של כוס או אפילו כפיות מדידה. העיקר הוא פשוט לשפוך כמות מוגדרת של מים. אם אתם משתמשים בכיור המטבח או במשפך השקיה, קשה לדעת כמה מים הסוקולנט שלכם מקבל וקל להציף את העציץ או לתת לו יותר מדי מים.

בקבוק סחיטה להשקיית סוקולנטים 3
לחצו לצפייה או רכישה

כמה מים ?

החלק המתסכל ביותר בהשקיית סוקולנטים ללא ניקוז הוא לדעת כמה מים הם צריכים.
המטרה היא לשפוך מספיק מים שכל הקרקע תתרטב ותספוג מים בצורה נכונה שלא תיצור עודפי מים המצטברים בתחתית העציץ.

אם קורה שאתם שופכים יותר מדי מים, אתם יכולים להשתמש במטלית או בניירות סופגים כדי לנסות ולספוג חלק מהם. אם העציץ שלכם קטן למדי, ייתכן שתוכלו לשפוך את עודפי המים (החזיקו את הקצוות שלו עם האצבעות על מנת שהמצע שתילה או החלק העליון לא יפלו)..

לסוגי קרקע שונים יש יכולת ספיגה שונה, לכן גם לאחר שתחליטו על כמות המים לסוקולנטים שלכם, תצטרכו להיות ערניים לסימנים של בעיות השקיית יתר.
ובכל זאת, בדרך כלל אני ממליץ לשפוך מים בכמות השווה למחצית נפח העציץ שלכם. אז אם נגיד לעציץ שלכם יש נפח של כוס קרקע, תשפכו חצי כוס מים.

אתם יכולים להוריד את האפליקציה Planta שיכולה לעזור לכם לעקוב מתי השקיתם את הסוקולנטים, כמה מים הוספתם, מתי שתלתם מחדש ועוד. כשהכרתי אותה היא הייתה סוג של הצלת חיים עבור הסוקולנטים שלי!
השתמשו בזה כנקודת התחלה ושוב, התאימו לפי הצורך על סמך מה שהסוקולנט אומר לכם בשבועות הקרובים. גם כמות המים שאתם משתמשים בה וגם תדירות ההשקיה יקבעו עד כמה הסוקולנט שלכם יהיה בריא.

מהי תדירות ההשקיה המומלצת ?

אני כל הזמן נשאל את אותה השאלה והתשובה שלי תמיד קבועה ופשוטה וכוללת 2 כללים בסיסיים:

  1. השקו רק כאשר הקרקע יבשה לחלוטין.
  2. השקיה בלוח זמנים של שבוע או כל שבועיים באופן קבוע לא תמיד עובדת.

ההשקיה כאשר הקרקע יבשה (ולא בלוח זמנים קבוע) חשובה במיוחד עבור עציצים ללא ניקוז כי המים לא מתייבשים באותה מהירות כמו בעציץ עם חור ניקוז. זה אומר שלסוקולנט שלכם יש גישה למים למשך זמן ארוך יותר וסביר שהוא ישרוד עם יותר זמן בין השקיה להשקיה.

לכן השימוש באפליקציית Planta שציינתי קודם  כל כך מועיל. אתם יכולים לתעד את התאריך שבו השקיתם בפעם האחרונה (כך שלא תצטרכו לזכור) והיא תחשב את מספר הימים הממוצע בין השקיה להשקיה וגם תיתן לכם אחלה טיפים !
לא תצטרכו לנחש כמה זמן חלף מאז הפעם האחרונה שהשקיתם ותוכלו לקבוע תזכורות לגבי מתי אתם מעריכים שתצטרכו להשקות שוב.
לכל סוקולנט יש לוח זמנים מעט שונה וישנם מספר גורמים התורמים לצורך שלהם במים.

האם הסוקולנט שלך גוסס? גלה למה

ישנן סיבות רבות לכך שהסוקולנט שלך עלול שלא להיראות טוב. גלה איך לזהות מה לא בסדר עם הסוקולנט שלך ואיך אפשר לתקן זאת או למנוע שהדבר יקרה שוב.

שתפו את אהבתכם - היו חברים ושתפו חברים:

מוזמנים לכתוב תגובה

חמשת השלבים להצלחה 👋

5 צעדים פשוטים לסוקולנטים משגשגים !
בסדרת האימיילים החינמית הזו תלמדו את 5 הצעדים החיוניים בטיפול בסוקולנטים.
לאן לשלוח לך את הטיפים ?